Klassisk balkongparasoll med skärm i vitt tyg

Balkongparasoller

Att sitta ute och fika eller läsa tidningen är en alldeles speciell känsla. Många familjer flyttar ut på balkongen eller uteplatsen så fort vårsolen tittar fram, och förblir där tills höstvindarna börjar vina runt knutarna. Men ibland så kan det faktiskt bli lite för mycket av det goda och då kan man ha behov av en balkongparasoll. Det är skönt att sitta ute i värmen, men man vill ju inte alltid ha solen rätt i ansiktet.

Balkongparasoller till bra priser hittar du hos Furniturebox

Det finns flera olika varianter att välja mellan, och vilken som passar bäst kan också bero på vilka balkongmöbler man har. En del balkongparasoller sätts fast i ett hål på bordet, då behöver själva foten inte vara så tung. Med ett balkongbord som är stort nog så kan man lätt sitta och äta tillsammans i skuggan.

Balkongparasoll i svart polyester och stång i svart metall

Sedan finns det fristående varianter på balkongparasoller, de är olika stora och täcker därmed en större eller mindre yta. Eftersom vinden kan luta parasollen gäller det att de sitter fast ordentligt och dessa sorter behöver därför ofta en riktigt tung fot. En del kan skruvas fast i golvet, medan andra har behov av tyngder som står uppepå dem. En fördel med dessa parasoller är att man kan vrida på dem och skugga den del av balkongen som har behov just då. Ibland så kan det vara stor skillnad på för- och eftermiddag, men man vill ju kunna sittta ute när som helst.

Parasoll i grön polyester med stång i vitt

En del balkongparasoller är fyrkantiga medan andra är klassiskt runda. Tack vare sin storlek så kan många av dem täcka alla de balkongmöbler man har på plats. De kan också vinklas vilket passar bra när solen börjar gå ner och kanske lyser rätt i ögonen. Många gånger är stativet gjort av aluminium, vilket gör det lättare att flytta runt och fälla upp parasollen.

Balkongparasoll som mycket enkelt kan fästas vid ett bord

Precis som med alla andra utemöbler så vill man ju gärna ha en snygg parasoll. Det finns idag flera olika färger att välja mellan, som exempelvis svart, grått, vitt, gult och rött. Detta bidrar till att skapa en uteplats med stil, en uteplats där man verkligen kan uttrycka sin personlighet och santidigt trivas. När man sedan kombinerar parasollen med en snygg bordsduk och kanske ett par trevliga soffkuddar så har man ett extra rum där man gärna vistas stora delar av sommaren. Oavsett storleken på balkongen så finns det nästan alltid plats för en parasoll, detta gör att man kan tillbringa ännu fler timmar utomhus och riktigt lapa sig i värmen. Sommaren i Sverige är ganska kort och intensiv, men med rätt utemöbler och utrustning så kan man njuta av den maximalt.

Stadig parasoll i svart aluminium och polyester