Litet balkongbord och två stolar i blått stål

Små balkongmöbler

På jakt efter små balkongmöbler? De allra flesta människor älskar att sitta utomhus och njuta av det fina vädret så mycket som möjligt. Så fort vårsolen tittar fram så börjar det klia i fingrarna att få ordna balkongen så att man kan komma ut.

Spana in snygga balkongmöbler hos Furniturebox

Även de som har en liten balkong kan utnyttja denna fullt ut tack vare alla de snygga små balkongmöbler som finns. Det spelar ingen roll om man har en stor uteplats eller bara ett litet frimärke till balkong. Med en smula fantasi och några av de små balkongmöbler som finns på marknaden idag så kan man lätt inreda den.

Hopfällbart balkongbord och stolar

Till att börja med så vill de allra flesta ha ett balkongbord där de kan ställa koppen eller stickningen. Många äter också flera av sina måltider utomhus, i alla fall så ofta som vädret tillåter. Då kan ett hopfällbart litet bord vara en bra idé. En del är mycket små och sitter fast direkt på väggen eller räcket. En liten skiva som räcker för en eller ett par personer. Andra små balkongbord har en skiva på var sida så man kan välja hur stort det ska vara, allt efter tillfället.

Litet balkongbord i svart stål tillsammans med två brunsvarta stapelstolar

Det samma gäller för balkongstolar. Små balkongmöbler kan inkludera hopfällbara eller något mindre stolar. Man måste ju inte alltid ha en stor solstol för att kunna trivas på balkongen. Det viktiga är att stolen är skön att sitta i. Vissa varianter är som gjorda för en eftermiddagslur, det enda är att de inte är lika breda. Ett alternativ kan vara en liten soffa, eller kanske en förvaringskista som man lägger ett par dynor uppepå. Dessa tar inte någon stor plats men kan ge sittplats åt flera människor.

Litet balkongbord

Med små balkongmöbler så är det möjligt att flytta ut när den varma årstiden kommer igång. Ofta är det möjligt att hänga upp plantor på väggen eller i taket, skapa en liten oas ute på balkongen. Kanske lägga en trevlig balkongmatta på golvet för att ge värme och färg. Skaffa duk och dynor i matchande nyanser, samt några trevliga muggar för morgonfikat. En del planterar olika kryddor, de ger både doft och kan användas i matlagningen.

Balkongmöbler i konstrotting

Idag är utbudet av balkongmöbler otroligt stort och varierat. Det går att få utemöbler i de flesta material och färger, i många praktiska modeller. Så det är bara att sätta igång och planera lite, tänka efter hur man egentligen vill använda sin balkong och vilka möbler som är viktigast. Det är ofta fullt möjligt att få plats med allt och alla, för att på riktigt kunna njuta av den svenska sommaren.

Silverfärgade balkongmöbler