Balkongbelysning gör balkongen mysigare

Balkongbelysning

Det är otroligt härligt att sitta ute på balkongen och njuta av alla de varma sommarkvällarna. Ibland kan det dock bli lite väl mörkt, och man kan därför behöva ha någon form av balkongbelysning. På detta sätt kan man utnyttja balkongen ännu bättre. Sommaren i Sverige är kort och man vill därför kunna tillbringa så mycket tid som möjligt där ute.

Handla balkongbelysning med fri frakt hos LampGallerian

En del balkonger har ett eluttag inmonterat, så man kan sätta upp en lampa direkt. Det är alltid bäst att kontrollera vilka normer som gäller för fastigheten innan man börjar borra hål och sätta upp krokar. Sladden kan man annars bara dra genom balkongdörren eller ett fönster, men det ska naturligtvis vara en lampa som är avsedd för utomhusbruk.

Det finns också många fina lampor som drivs av solenergi. Man kan sätta dem direkt i blomlådan, eller ställa dem på ett bord eller direkt på golvet. Under dagen samlar de på sig solenergi, som sedan används på kvällen för att lysa upp balkongen. En del är enkla, vita lampor medan andra har lite roliga former och färger. Man kan även få en ljusslinga som sitter ihop med solcellen, så att man kan sprida ut lamporna lite. Vad sägs om en slinga med fjärilar eller fåglar?

Om man inte vill ha några sladdar på balkongen kan man satsa på en laddbar lampa som balkongbelysning. De kommer i många olika fina färger och fasonger. En del kan användas som sidobord, det är som en hel lysande kub. Med en del av dessa lampor kan man ta ur apparaten inuti för att ladda dem inomhus, men låta själva lampan stå kvar ute. Andra kommer med en laddare för utomhusbruk. Ett flertal av dessa LED-lampor tål också vatten, vilket är ett plus för balkongen. En fördel med dessa lampor är att man kan ställa undan dem när man går in, och bara använda dem vid behov. De behöver inte stå framme och ta plats dagtid.

Beroende på hur stor balkong man har kanske man vill pröva på en kombination av olika balkongbelysningar. En taklampa som behövs när man äter, men som kanske blir för stark om man bara sitter och myser eller tar sig en drink. Då kan det vara bättre med några vägglampor, en ljusslinga och kanske en trevlig lampa som skiftar färg. Allt för att ge lite stämning. Det finns också mycket snygga golvlampor, dessa kan vara stiliga om man har en lite större balkong. Man kan alltså välja precis den balkongbelysning som passar bäst.