Balkongmöbler

Balkongparasoller

Furniturebox

Har du planer på skaffa en balkongparasoll? Att kunna sitta ute och fika eller läsa tidningen är en alldeles speciell känsla. Många flyttar ut på balkongen eller uteplatsen så fort vårsolen tittar fram, och förblir där tills höstvindarna börjar vina runt knutarna. Men ibland kan det bli för mycket av det goda och man kan ha behov av en balkongparasoll. Det är skönt att sitta ute i värmen, men man vill inte alltid ha solen rätt i ansiktet.

Det finns flera olika varianter att välja mellan, och vilket som passar bäst kan också bero på vilka balkongmöbler man har för övrigt. En del balkongparasoller sätts fast i ett hål på bordet, då behöver själva foten inte vara så tung. Med ett bord som är stort nog så kan man lätt sitta och äta tillsammans i skuggan.

Sedan finns det fristående varianter på balkongparasoller, de är olika stora och täcker därmed en större eller mindre yta. Eftersom vinden kan luta parasollen gäller det att de sitter fast ordentligt och dessa sorter behöver en riktigt tung fot. En del kan skruvas fast i golvet, medan andra har behov av tyngder som står uppepå dem. En fördel med dessa parasoller är att man kan vrida på dem och skugga den del av balkongen som som har behov just då. Ibland så kan det vara stor skillnad på för- och eftermiddag, men man vill ju kunna sittta ute när som helst.

Balkongparasoll i svart polyester och stång i svart metall Balkongparasoll med vitt tyg Parasoll i röd polyester med stång i silverfärgad aluminium Gul parasoll med roterbar skärm Parasoll med skärm i grå polyester

Letar du ny parasoll för din balkong? På Furniturebox.se hittar du
ett stort urval av parasoller i flera färger och storlekar

Furniturebox

Furniturebox - en utmärkt
möbelbutik med parasoller
för alla behov

Parasoll i svart

En del balkongparasoller är fyrkantiga medan andra är klassiskt runda. Tack vare sin storlek så kan många av dem täcka alla de balkongmöbler man har på plats. De kan också vinklas vilket passar bra när solen börjar gå ner och kanske lyser rätt i ögonen. Många gånger är stativet gjort av aluminium, vilket gör det lättare att flytta runt och fälla upp parasollen.

Precis som med alla andra utemöbler så vill man ju gärna ha en snygg parasoll. Det finns idag flera olika färger att välja mellan, som svart, grått, vitt, gult och rött. Detta bidrar till att skapa en uteplats med stil, där man kan uttrycka sin personlighet och verkligen trivas. När man sedan kombinerar med en snygg bordsduk och ett par trevliga soffkuddar så har man ett extra rum där man gärna vistas. Oavsett storleken på balkongen så finns det alltid plats för en parasoll som gör att man kan tillbringa ännu fler timmar utomhus och riktigt lapa sig i värmen. Sommaren i Sverige är ganska kort och intensiv, men med rätt utemöbler och utrustning så kan man njuta av den maximalt.

Stadig parasoll i svart aluminium och svart polyester Parasoll i grön polyester med stång i vitt Balkongparasoll som enkelt kan fästas vid ett bord
Besök Furniturebox
Se alla parasoller som finns att köpa hos Furniturebox